Wie wij zijn

Freddie van der Beek

Freddie van der Beek, zanger van Vollek!Freddie van der Beek is de zanger van de groep, hij speelt gitaar, mondharmonica en kazoo. Hij schrijft de liedjes in het Gronings, soms de muziek maar ook gebruikt hij bekende en minder bekende melodieën. De inspiratie komt voornamelijk uit de Folk en blues wereld. De teksten zijn uit het leven gegrepen, en hij laat zich inspireren door kleine en grote gebeurtenissen om zich heen.

Bob Dylan is wel de grote held maar ook Van Morrison, Neil Young, Johnny Cash en U2 behoren tot de favorieten. Daarnaast bezoekt hij veel kleine concerten van singer-songwriters in de buurt o.a. in Coco Maria in Veenhuizen (waar hij ook het geluid doet), De Slotplaats in Bakkeveen en De Amer in Amen.

Freddie is ooit begonnen met gospels te zingen in de kerk, daarna in Scherp zand, Umcha en De Provaaiders. De liefde voor de oude black gospelsongs is altijd gebleven en sinds kort doet hij af en toe wat optredens met een groep blazers waarin je moet denken in de stijl van de Seeger sessions Van Bruce Springsteen.

Theo Platje

_MG_4670

Theo Platje is de oudste van het stel. Hij speelt viool, een beetje contrabas en zingt tweede stem. Theo speelt viool sinds de opleiding tot leerkracht, dat is inmiddels al veertig jaar geleden. Hij deed dit in Umcha, Roan, De Provaaiders en nu dus in Vollek!

Zijn muzikale voorkeuren liggen bij Neil Young, Johnny Cash John Hiatt, de Stones en recenter bij Feist en Elbow. Naast zelf muziek maken is Theo tevens productieleider en muziekprogrammeur bij het Axis festival in Assen. Theo gaat in zijn vrije tijd graag naar het theater en festivals, als Oerol en de Parade.

Jaap van der Beek

_MG_4666Jaap van der Beek, de jongste van de drie. Jaap speelt drum en percussie,  en zingt tweede stem.

Jaap is begonnen als drummer bij Smildegerroet (top 40 band), daarna heeft hij een blauwe maandag bij Umcha gespeeld. Vanaf 2003 speelde hij in de band De Provaaiders. Deze hebben een doorstart gemaakt en heten nu Vollek!, waar hij weer de drummer van is.

Tussendoor heeft Jaap meegespeeld als gastmuzikant bij de cd-opname van de band ‘HowsaGoin!’.

Jaap luistert graag naar de muziek van Bruce Springsteen , Eric Clapton en Joe Cocker.