Oproep aan alle huidige en ex-inwoners van Veenhuizen

2023, het jaar van 200 jaar Veenhuizen en 300 jaar boerderij de Jachtweide.

Vollek! zal bij diverse vieringen optreden, zie onze agenda.

Naar aanleiding van het 300-jarig bestaan van de Jachtweide organiseert Vollek! een schrijfwedstrijd waarbij bewoners, verenigingen, scholen worden uitgedaagd teksten, gedichten te leveren, die door Vollek! op muziek zullen worden gezet. 

Bijzonderheid: een zelfgebouwd studiootje in de deel van de Jachtweide is de repetitieruimte van Vollek! Zie de oproep.

Blues veur Joe Recensie Rootstime

CD Recensie Blues veur Joe

Folk en bluesliedjes in het Gronings dialect gezongen: dat is wat u mag verwachten van het muzikale trio dat zich ‘Vollek!’ pleegt te noemen. Zanger en snarenvirtuoos Freddie van der Beek, zijn broer Jaap van der Beek (percussie) en violist en contrabassist Theo Platje hebben zich toegespitst op het spelen van vlot in het gehoor liggende folkdeuntjes met hier en daar wat Oost-Europese invloeden. Read more

Blues veur Joe Recensie MixedWorldMusic

Recensie Blues veur Joe

Zingen in de streektaal geeft muziek een extra lading. Dat geldt zeker voor het bluesy folktrio Vollek. In Gronings dialect zingen ze zelfgeschreven en geleende melodieën (van onder meer Bruce Springsteen, Tom Waits, Willy de Ville en Hank Williams}. Het zijn de boers Freddie en Jaap van der Beek samen met Theo Platje die met hun cd Blues Veur Joe debuteren. Read more

CD presentatie Vollek! groot succes

CD-Vollek-Blues-veur-Joe

Onder grote publieke belangstelling heeft de Groninger folk blues band Vollek! zijn nieuwe cd “Blues veur Joe” gepresenteerd.

De presentatie vond 13 december plaats in een uitverkocht Coco Maria in Veenhuizen, waar twee bandleden hun roots hebben.

De eerste cd’s “Blues veur Joe” werden uitgereikt aan de beide moeders van de bandleden, de cd is namelijk opgedragen aan de “moekes”.

Dat de muziek van Vollek! goed aanslaat bij het publiek bleek wel uit de enthousiaste reacties en eerste verkoop van de cd.

“Blues veur Joe” is in heel Noord Nederland te koop bij geselecteerde boekhandels, drogisterijen, uiteraard platenzaken en te bestellen via info@vollek.nl

Datum CD Presentatie Vollek Bekend!

CD-Presentatie-Vollek

Het is zover, de opnames en ontwerp van het hoesje zijn klaar. De persen draaien op volle toeren. Op zondag 13 december presenteren wij onze eerste CD!

De inhoud van de CD is een weergave van het repertoire wat Vollek! de afgelopen jaren tijdens vele live optredens ten gehore heeft gebracht. Het repertoire kenmerkt zich door grote afwisseling tussen luisterliedjes met vaak aangrijpende, herkenbare teksten en vrolijke, swingende nummers.

De presentatie vindt plaats in Coco Maria in Veenhuizen met twee optredens, de eerste om 15.00 uur en de ander om 20.00 uur. Entree bedraagt €5.00. De zaal biedt plaats aan beperkt aantal bezoekers, dus opgave vooraf is nodig.

Opgave kan via info@vollek.nl of bel 0592-859298. Reservering is niet vrijblijvend. Mocht je verhinderd zijn laat het ons dan 24 uur van tevoren weten.

LET OP Vol=Vol

Vollek! rekent op jullie komst!

Verjaardagsoptreden Vollek!

Coco Maria in Veenhuizen was waar het gebeurde op 18 oktober. Vollek! trad op voor Gert Jan Veenstra. Gert Jan is 50 jaar geworden en Vollek! heeft er een muzikaal feestje van gemaakt. Via deze weg willen we de jarige job nogmaals feliciteren en we hopen dat je een mooie dag hebt gehad!

Studio officieel open!

Het is al zo ‘n 35 jaar geleden dat Jaap en Freddie in de “Jachtweide” woonden en daar af en toe ook wat muziek maakten. In de schuur zat nog weer een aparte kamer gebouwd. Read more